DOLAR 34,2367 0.28%
EURO 37,3169 0.5%
ALTIN 2.993,361,33
BITCOIN 23509152,72%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

New York Times’tan Dehşet Verici İddia: İsrail, Sivil Halkı Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor

ABONE OL
15 Ekim 2024 14:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
New York Times, Gazze’de katliam yapan İsrail ordusunun, kendi askerlerini korumak amacıyla sivilleri tuzaklı bölgelere göndererek canlı kalkan olarak kullandığını öne sürdü. Habere göre, İsrail ordusu, ele geçirilen Gazze halkını ölümcül işlerde kullanarak kendi askerlerinin güvenliğini sağlamaya çalışıyor. İddialar:
  • Sivilleri Canlı Kalkan Olarak Kullanma Taktikleri: Gazete, İsrail askerlerinin, alıkoydukları Filistinli sivilleri, Hamas’ın olası pusu kurduğu alanlarda keşfe gönderdiklerini ve bu kişileri bubi tuzaklarının bulunduğu bölgelerde zorla dolaştırdıklarını belirtti.
  • Bir Örnek Hikaye: 17 yaşındaki Muhammed Şubeyr’in, 10 gün boyunca alıkonulup, Hamas’ın tuzaklarının bulunduğu sokaklarda yürütüldüğü ifade edildi. Şubeyr, askerlerin kendisini “bir köpek gibi” tuzaklı dairelere yolladığını ve hayatının son dakikalarını yaşadığını aktardı.
Askerlerin İtirafları:
  • New York Times’a konuşan 7 İsrailli asker, bu uygulamanın düzenli ve organize bir şekilde yapıldığını, yüksek seviyedeki üstlerinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söyledi.
Hukuksal Durum:
  • Bu tür eylemler, hem İsrail yasalarına hem de uluslararası hukuka göre ciddi suçlar olarak tanımlanıyor. ABD Kara Harp Okulu’ndan Prof. Michael N. Schmitt, bu uygulamaların çoğu durumda savaş suçu teşkil edebileceğini belirtti.
Önceki Araştırmalar:
  • Haaretz gazetesi, benzer iddialara Ağustos ayında yayınladığı bir haberde yer vermişti. Bu haberde, İsrail ordusunun, sivilleri sistematik olarak canlı kalkan olarak kullandığı belirtilmişti.
   
KAYNAK: En Son Haber (esh)
KAYNAK: Anadolu Ajansı (AA)
   

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r