DOLAR 34,2411 0.35%
EURO 37,2174 0.4%
ALTIN 2.989,511,20
BITCOIN 23518662,24%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Yenidoğan Çetesi Hakkında İddianame Tamamlandı: Bebekleri Ölüme Terk Etmişler

Yenidoğan Çetesi Hakkında İddianame Tamamlandı: Bebekleri Ölüme Terk Etmişler

ABONE OL
17 Ekim 2024 12:11
Yenidoğan Çetesi Hakkında İddianame Tamamlandı: Bebekleri Ölüme Terk Etmişler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bebeklerin ihmalle ölüme terk edildiği ve sağlık hizmetlerinin kazanca dönüştürüldüğü korkunç olayda, hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılığın hazırladığı dosyada, şüphelilerin telefon konuşmaları kan donduran detaylarıyla gün yüzüne çıktı.

1400 Sayfalık İddianame Şüphelilerin Peşini Bırakmıyor
Çoğunluğunu sağlık çalışanlarının oluşturduğu 47 şüpheli hakkında hazırlanan 1400 sayfalık iddianame, 83 klasörden oluşuyor. Bu kişiler, bebeklerin ölüme terk edilmesi, ihmaller sonucu ölümler ve usulsüz sevklerle maddi çıkar sağlamakla suçlanıyor. Özellikle bazı telefon görüşmeleri, suçun boyutunu gözler önüne serdi.

Şok Eden Görüşmeler: Şüpheliler arasında geçen bir konuşmada, örgüt üyesi Hasan Basri G., hemşire Mehtap S.’ye “Mehtap çocuğu öldür” diyerek ihmalin kasıtlı olduğunu itiraf ederken, bir başka konuşmada “Bize ne, bebek ölsün ki rahat şikayet edelim” ifadesi yer aldı.
Savcıya Suikast Tehdidi
Soruşturmayı yürüten savcı Y.E., tahliyeleri gerçekleştirmediği takdirde suikastle tehdit edildi. İddialara göre, bir şüphelinin avukatı A.A., savcıyı telefonla arayarak tehdit etti ve bu tehdit, savcının makamında da tekrarlandı. Soruşturma derinleştirilerek, savcının kişisel bilgilerine jandarma personeli aracılığıyla erişildiği tespit edildi.

Özel Hastaneler Üzerinden Haksız Kazanç
İddianamede, yenidoğan bebeklerin, anlaşılan özel hastanelere usulsüz sevk edilerek uzun süre yatışının sağlandığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) yüksek ücretler tahsil edildiği belirtildi. Örgüt lideri olarak tanımlanan doktorlar Fırat S. ve İlker G.’nin, bu operasyonu diğer sağlık personeliyle birlikte yönettikleri belirlendi. Kullanılmayan ilaçlar için SGK’ya fatura kesildiği ve kamu zararına dolandırıcılık yapıldığı da fezlekede yer aldı.

Telefon Kayıtları Soruşturmayı Derinleştirdi
Soruşturmada, birçok telefon konuşması çetenin suçlarını açığa çıkardı. Bir görüşmede, hemşirelerin, denetimden haberdar olup belgeleri ortadan kaldırmaya çalıştıkları belirlendi. Şüpheli Hasan Basri G., denetim sırasında bir çalışanı arayarak, “Alanı toplayın, dosya kalmasın” şeklinde talimat verdi.

Şüphelilere 273 Yıla Kadar Hapis Talebi
İddianamede, örgüt liderleri Fırat S. ve İlker G. için “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “dolandırıcılık”, “örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 180 ila 273 yıl arasında hapis cezası istendi. Diğer şüpheliler için de değişen oranlarda hapis cezaları talep edilirken, ilgili hastanelerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması önerildi.

Bu kan donduran skandalın yankıları sürerken, dosya iddianame düzenlenmesi amacıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Kaynak:En Son Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r